Press "Enter" to skip to content

We leven nog!

Precies 65 jaar na The Day the Music Died overleefde En Passant zijn zoveelste degradatiepoging. Niet in de zin dat er gewonnen werd of zo, maar ook de nederlaag tegen Laurierboom-Gambiet leverde nog geen letter d op in de stand van de tweede klasse C. En zoals iedere wedstrijd zat er ook nu weer veel meer in. Maar helaas zijn wij geen afmakers, zelf is het mij nu ook gelukt een vol punt weg te gooien. 

Een uitwedstrijd naar Amsterdam levert natuurlijk wel een leuk uitje op. Zeker als de speelzaal op loopafstand van het Centraal Station is. Dwars door het centrum en net over de Prinsengracht even rechts en links lopen en je bent bij Café De Laurierboom. Een schaak- en andere spelletjescafé. Daar kregen we voor de wedstrijd alvast een bakkie koffie, want de speelzaal zat twintig meter verderop.  

Die speelzaal had een fijne deur. Het piepen en kraken probeerden ze te verhelpen met olijfolie en toen dat ook geen succes bleek ging de deur dicht, maar dat had als nadeel dat ie van buitenaf niet geopend kon worden en er dus regelmatig op de deur geklopt werd. Albert Blees, toch een ervaren schaker, bestond het zelfs om op de bel te drukken! Overigens maakte Blees na afloop excuses voor het feit dat hij in het Fishpartnerstoernooi weigerde tegen de computer van PF te spelen. Henk en ik aanvaardden de excuses en de Skuumkoppen, maar konden niet garanderen dat PF genegen was hem van de zwarte lijst te halen. 

Blees deed overigens niet aan de wedstrijd mee. Dat was een meevaller voor ons, want dat is er toch eentje met dik 2300 elopuntjes. Nu trof Henk aan het topbord iemand van een iets lager kaliber. Die hield lang stand, maar kon zich niet beheersen en graaide op b2. 

Zou u dat ook doen? Op b2 graaien? 

Kijk de partij maar hoe dat afliep. 

Daarmee maakte Henk een deel van de inmiddels opgelopen achterstand ongedaan. Gert Reichardt opende de score met een degelijk halfje op bord 3, maar helaas ging het met de gebroeders Reichardt mis. Jasper leek met de “Ich habe Glück gehabt”-variant wel solide te staan tegen een met dik 2200 punten gerate opponent die toen wij aan de koffie zaten een glas wodka atte. Thomas leek geweldig te staan met een zwart peerd op d3 in de witte stelling gemetseld. Maar Thomas beweert niet gewonnen te hebben gestaan. Ik geloof dr niks van. 

Arie van Diermen stond ook gewonnen. Arie, winnaar van groep 3K in de Tatasteel dagvierkampen speelde tegen iemand die in de weekendvierkampen 0 uit 3 haalde in groep 1A. Wie is er dan beter? Het werd een virtuoos Pircje met Pruijssiaanse paarden. Ja jongelui, vroeger hadden we Henk Pruijs en die kon toveren met paarden. Arie toverde met zijn ene paard, maar verzuimde dat met zijn andere paard ook te doen. En tot overmaat van ramp gaf hij ook nog een stuk weg. Hoe dan, nou zo… 

Gerben van Pel kreeg een Wolgagambietje te verstouwen en hij mocht zijn knuistjes dichtknijpen dat het remise werd. Er zat namelijk ergens een winstje in voor zwart. Zie de partij. 

Daarmee werd het 4-2 en zat er nog een gelijkspel in, ware het niet dat schrijver dezes deze keer de weelde van een gewonnen stelling niet aankon. Man man man… 

Als doekje voor het bloeden scoorde Robin Reichardt in een lang eindspel nog een puntje. Dat is zijn twee winstpartij voor EP1 op rij! De ban is gebroken, dat is het goede nieuws van deze dag. 

Een dag die werd afgesloten bij een Surinaams-Chinees restaurant in de Warmoesstraat dankzij een tip van mijn Facebookvriend Gerard Sanderse. Daar kon je nog voor een heel schappelijk prijsje heel lekker eten.  

3 Comments

 1. Rut Rut

  Mooi stukkie Richard

 2. Gerard Gerard

  Geloof dat Hans de Vilder al twee jaar niet verloren had, dit deed zeer 😉

  • Hendrikom Hendrikom

   Graag gedaan, daar doen we het voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *