Press "Enter" to skip to content

Net Ajax…

… al wil dat niet zeggen dat er bij EP voor miljoenen aan matige spelers gekocht wordt, of dat de TD ontslagen is voor onzedelijkheden. Overeenkomst is slechts dat in vrij korte tijd zowel de competitie als de beker het putje in ging.

Eerst was het de beurt aan de competitie, met een gezamenlijke slotronde HKC in eigen huis. De slotronde Amersfoort – EP was een rechtstreeks duel om de titel. Johannes maakte de 1-0 dankzij een kleine ramp aan Amersfoortse zijde. Een solide remise van Heuveling zorgde voor de 1,5-0,5. Destijds zagen de Vedder-borden er goed uit, terwijl de stellingen van Robert, Robin en Frank verdacht oogden, Gerben was onduidelijk. Iets rondom 4-4 (wat precies genoeg zou zijn) leek in de maak.

De partijen van Robert en Henk eindigden ook volgens verwachting. Robin werd uitgeknepen door zijn EP1-teamgenoot en ook bij Gerben ging het helemaal mis. Bij een achterstand moest Richard gaan pushen, terwijl het beste er al wel af was; een nul was het resultaat. De remise die Frank in de schoot geworpen kreeg deed toen al niet meer ter zake. De felicitaties gaan naar de keientrekkers!

Twee dagen later stond de bekerwedstrijd tegen De Rode Loper op de rol. Op rating was EP favoriet, maar er stonden uitgerekend drie spelers opgesteld (de opstelling was al gemaakt) die donderdag een nul hadden gepakt. Van hen verging alleen Richard het beter, met een halfje van Arie van Diermen erbij was dat goed voor een exit.

Om een GM te citeren: “Volgende keer beter!”. In het voorjaar van 2024 worden de prijzen ongetwijfeld opnieuw verdeeld…

2 Comments

  1. Thomas Reichardt Thomas Reichardt

    Het citaat “Volgende keer beter” komt niet van een GM maar van een CM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *