Press "Enter" to skip to content

Naar de halve finale! 

Met het eerste in serieus degradatiegevaar en uitschakeling in de eerste ronde van de KNSB-beker zou menigeen het treurigstemmende liedje “Helemaal niets! Helemaal niets! Helemaal niets voor En Passant!” kunnen aanheffen, maar die vergissen zich… We hebben namelijk nog een ijzer in het vuur: de SGS-beker! In dat kader ontving En Passant vrijdagavond Moira Domtoren, de bakermat van de grootmeesters Schoppen, ten Hertog en Niemann! Die drie waren gelukkig allemaal niet van de partij zodat wij op papier stevig favoriet waren. 

Copyright: F

Met dank aan F voor deze fraaie foto.

Toch verliep het allemaal wat moeizamer dan de uiteindelijke score van 3,5-0,5 doet vermoeden. Alleen op bord 2 viel er op het resultaat weinig af te dingen. Liefhebbers van het loperpaar kunnen deze partij maar beter niet naspelen. Het zijn hier de peerden die de dienst uitmaken! 

De kibitzers aan de bar meenden dat Gerben wel als eerste een puntje zou drukken. En na zijn positioneel zeer verantwoorde 13.Pg6 kende mijn optimisme jegens het vierde bord ook geen grenzen meer. Toch werd het remise. Hoe dan? Nou, kijk zelf maar… 

Henkie kwam niet heel lekker uit de opening. Zo had wit na negentien zetjes kunnen toeslaan. Uiteindelijk wurmde Henk zich overal onderuit en toen hij tegen het einde een kwalletje offerde was zijn stelling een feest om te spelen. 

“Het Henk ewonn’n? Dan speul ik nong vur spek en bonen” aldus de grote Kaaieman. Nu was dat deels zijn eigen schuld, want als hij in de opening gewoon het stukoffer aanvaard had, had hij misschien wel de openingstreffer gescoord.  

De opponent is weer een talentje uit de Moira Domtorense jeugdopleiding. Na afloop verzuchtte hij overigens wel dat hij misschien met schaken gaat stoppen. Ach, dat is de teleurstelling. Zou ik ook hebben als ik van een oud mannetje verloor… 

Daarmee bereikten we dus de halve finales. Wie de opponent wordt is nog niet bekend, want de overige kwartfinales moeten nog gespeeld worden. Daarvoor hebben ze tot 31 maart de tijd. In April gaan we weer verder! 

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *