Press "Enter" to skip to content

Frank Woudenberg is goed met dames! 

Maandag 19 februari was er het vierde TOTH in Hoogland. Dat is niet te verwarren met de uit Hongarije gevluchte Tóth bij wie je in mijn jonge jaren een ijsje kon kopen op het Spuiplein, nee het betreft het Team OplosToernooi Hoogland 2024. Wij van En Passant (Mart, Frank en ik) waren er zelfs titelverdediger! De tegenstanders waren Paul Keres, Hoogland 1 (met Gert Reichardt in de gelederen) en Hoogland 2. 

Bij het betreden van de speelzaal bleek dat er bij ieder bord wat extra dames waren neergezet door wedstrijdleider Wim Velker. Een voorproefje van wat zou komen, want inderdaad kregen we diverse opgaven met meerdere dames te verhapstukken. Een ervan hebt u al in de EP-app kunnen zien toen Frank in zijn drang om op te scheppen niet alleen zijn scorelijst, maar ook opgave 9 met de oplossing op de foto had gezet. 

Dat opscheppen overigens, daar had Frank alle reden toe. Hij bleef deze avond namelijk foutloos! Kennelijk kan Frank goed overweg met dames!  

Van boven naar beneden: opgave 9, de scores van de EP-ers en de schoenen van Frank 

Ondergetekende haalde ook een recordscore. Vorig seizoen was ik eens de beste in zo’n oplostoernooi met 38 punten (van de 45) maar nu scoorde ik er zelfs 40! Je zou zeggen dat twee van die forse scores genoeg zijn voor prolongatie van de titel, maar helaas… Onze Mart kon het tempo niet bijbenen, was in gedachten al bij de bardienst die hij ’s avonds laat nog moest draaien om lang blijven hangende bridgers van een wijntje te voorzien, en scoorde beduidend minder. 

Hoogland 1 had met twee keer 40 en een keer 35 een stuk meer punten en dus stonden Gert en zijn maatjes zo rond half elf met een mendallie om hun nek. 

Dames dus. In de opgave op de app zag u er vier, we kregen ook een opgave met liefst vijf dames op het bord! Iets bescheidener was deze: wit aan zet geeft mat in drie zetten! 

Op 1 maart is er, ik meldde het al eerder, een oplostoernooi bij En Passant. Aanvang 19:45 uur. Ik heb inmiddels de namen van Mart Woudenberg, Hans de Vries, Rick van Beek, Jasper Reichardt en mezelf doorgegeven aan de wedstrijdleiding. Er is nog plaats voor meer deelnemers, maar wacht niet te lang met aanmelden, want van buuten nolletjie doen ze ook mee en het is niet zo dat we even 40 man in zo’n zaal proppen. 

Mocht er onder de deelnemers nog onduidelijkheid zijn over hoe zo’n toernooi in zijn werk gaat… Vrijdagavond kun je het nog vragen. Aan Mart, Frank en mij en ook Gert zou aanwezig zijn. 

One Comment

  1. Wim Velker Wim Velker

    Leuke kop! Maar ja, Frank is natuurlijk wel een schatje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *