Press "Enter" to skip to content

EP1 verdubbelt puntentotaal!

In de voorlaatste ronde stond er voor het eerste een uitwedstrijd in Veenendaal op het programma. Voor ons nog slechts om de eer, degradatie is onafwendbaar. Voor Veenendaal stond er een hoop op het spel, want met een eindsprintje kunnen ze zich nog veilig spelen.

Het zag er al snel goed uit voor ons, want de grote Kaaieman kreeg zijn lievelingsvariantje weer eens op het bord en hij trof bovendien een opponent die het naadje van de kous niet kende…

Bij Johannes Kossen ging het echter al snel mis. Hij kreeg nota bene een voorbereide variant op het bord, maar raakte pardoes een stuk kwijt. Daar had hij nog wel compensatie voor in de vorm van twee sterke centrumpionnen. Volgens Johannes deed IM Etienne Goudriaan het allemaal niet optimaal, maar het was toch voldoende voor de winst.

Niet veel later mocht ik mijn knuisten dichtknijpen met een half punt…

Arie van Diermen bracht vervolgens ook een halfje binnen zodat halfkoers de stand 2-2 was. Maar toen kwam Thomas Reichardt met een grote grijns de analysezaal binnen. Zijn eerste overwinning voor EP 1! Dat zijn toch mijlpalen. Eerder dit seizoen kreeg Robin het al voor elkaar. Jasper, Gert, Monica… het is aan u he!

Overigens deed Reichardt een perfect Heuvelingetje. Een remiseaanbod dat werd geweigerd met een blunder…

Henk Vedder vergrootte de voorsprong. Opponent Erik van den Dikkenberg was van meet af aan op remise uit, maar verprutste dat op het eind. Ik heb de partij van Henk nog niet ontvangen, want hij moest een paar nulpuntnulletjes drinken bij een nabij woonachtige oude vlam, maar zodra ik hem heb voeg ik hem aan het verslag toe.

4-2 voor derhalve en, wat een weelde, ook nog drie pionnen meer bij Kees Nagtegaal! Dat wordt de eerste winst van het seizoen zeker? Nee hoor, Stefan Bekker had nog een trucje en daar trapte onze Kees in. 4-3.

Robin Reichardt tenslotte had het de hele middag zwaar tegen een mannetje met 300 ratingpunten meer. Pionnetje minder, Heuvelingloper… dat wordt een marteling, En jawel hoor… 4-4

Dat betekent dat Veenendaal nog kansen heeft op lijfsbehoud. Henk hoopt op een mispeer van Erik van den Doel zodat hij topscorer van 2C kan worden en wij gaan op 20 april BSG inblikken!

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *