Press "Enter" to skip to content

En Passant wint de KNSB-beker niet

Op het heerlijk avondje mochten de gebroeders Vedder en de gebroeders Reichardt naar Woerden voor een potje in de tweede ronde van de KNSB-beker. Daar aangekomen bleek dat Woerden de zaak serieus neemt, want niemand minder dan grootmeester Jan Werle bleek daar aan het eerste bord te zitten.

Niet direct paniek natuurlijk, want menig En Passanter heeft een boekje in bezit met daarin een uitslag Werle – Vedder 0-1.

Maar deze keer liep het allemaal een beetje anders. Schrijver dezes speelde een scherp potje tegen Sten Goes, maar toen het bijna fout afliep kon ik nog net aan de noodrem trekken en remise door zetherhaling op het bord krijgen.

Thomas Reichardt speelde tegen Ed Oosterlaken en dat gaf hoop, want Oosterlaken behoort tot het illustere rijtje Klaas Vermeer, Gijsbert Cor Heuveling, Ed Oosterlaken. Wat is dat voor rijtje? Nou, vraag dat maar aan Ernst de Reus, dan komt ie grijnzend van pret weer met zijn trucje voor de dag. Thomas trapte echter zelf in een trucje. Pion kwijt, stelling naar de maan, punt voor Woerden.

Jasper verloor al in de opening een pion en kwam dat nadeel niet meer te boven. Wie heeft er een mooi openingsboek te leen over een andere opening dan het Wodkagambiet? Uh, ik bedoel Wolgagambiet. Punt voor Woerden en de uitschakeling was een feit.

Henk verloor ook, maar ik had toch lange tijd hoop op meer dan een nul aan dat bord. Maar ja, Jan Werle bleef maar trucjes in de stelling vlechten en op het eind moest Henk toch opgeven. Henk zei dat ie niet van plan was de partij in de computer te gooien dus of hij echt serieus kans had op meer zullen we nooit weten.

Dat betekende dus een 3,5-0,5 oorwassing en we kunnen ons weer op de competitie richten! Nu ja, en op de SGS-beker natuurlijk…

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *