Press "Enter" to skip to content

En Passant 4 (NSS) Kampioen!

Na een confrontatie met directe concurrent Amersfoort is En Passant 4 kampioen geworden in de SOS competitie. Na een slecht begin tegen DBC werden in de daaropvolgende 6 wedstrijden slechts 7 bordpunten laten liggen.

Ook nu begonnen we met een nederlaag, Na een fout in de opening kwam Jasmijn een stuk achter, hierdoor bleef ze de rest van de partij achter de feiten aanlopen. Nadat haar tegenstander doorbrak met een pion moest ze nog meer materiaal prijs geven waarna Jasmijn opgaf.

Laurents zette al vrij snel daarna de 1-1 op de borden. Nadat hijzelf niet tevreden was over zijn opening (“Ik speelde als Frank in de opening”) kwam hij in het middenspel beter in de partij. Er werd afgewikkeld naar een eindspel met goede vs slechte loper. Waarbij de goede loper voor Laurents was. Toen dat een eindspel veranderde in goede vs geen loper vond zijn tegenstander het mooi geweest.

Het duurde even voordat de volgende klaar was, Dion speelde een strakke partij waarbij hij de tegenstander langzaam in de problemen kwam. Er werd een stuk en later een kwaliteit geofferd voor een gevaarlijk vrijpion. Toen alle kruitdampen waren opgetrokken was de vrijpion geneutraliseerd en had Dion een toren meer, genoeg reden voor zijn tegenstander om op te geven.

Na de overwinning van Dion ging het ineens heel snel, in een tijdsbestek van ongeveer 10 minuten kantelde de wedstrijd in ons voordeel. Jeroen zette de sterke lijn van dit seizoen ook deze wedstrijd door. Ondanks dat zijn tegenstander zijn koning onder vuur nam bleef Jeroen rustig en hij wist langzaam maar zeker de aanval over de te nemen. Uiteindelijk moest zijn tegenstander een toren geven om mat te voorkomen, hierdoor kwamen we op matchpoint.

Daarna had ondergetekende de eer om het winnende punt te pakken. Nadat ik al twee pionnen voor stond maar het eindspel nog lastig had kunnen worden raakte mijn tegenstander zijn toren aan. Mat of materiaalverlies waren daardoor de enige opties en dat was dan ook reden genoeg om op te geven.

Niels bood na de 4-1 geheel volgens familietraditie remise aan, zijn tegenstander weigerde dit echter maar hij gaf twee zetten later zijn toren weg zodat de partij alsnog snel klaar was. Het was een bekroning van een mooi seizoen van Niels die met 4,5 uit 5 meer dan uitstekend gescoord heeft.

Zodoende kon er alsnog snel teruggegaan worden naar het Denksportcentrum om het feest te vieren. Daar was er nog een verrassing geregeld door een aantal die vertrouwen hadden in een goede afloop. Dit waren mooie kampioensvesten die mede mogelijk zijn gemaakt door: Plugge Puur, Tent & Bro investments en Boerderwijs Loeisterk.

Op de foto ontbreekt Rut, hij had voor de verandering een keer een familiefeestje.

Verder kan geen team het doen zonder invallers, Alex en Hans (Of was het nou N.O.) bedankt voor het invallen!

Volgende seizoen gaan we het in de tweede klasse met hetzelfde team proberen, tenzij het SOS bestuur daar een stokje voor steekt.

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *