Press "Enter" to skip to content

En Passant 2 pakt eerste overwinning

Na eerder een nederlaag en een gelijkspel (wat voelde als een nederlaag) wist EP2 de eerste overwinning van het seizoen te boeken.

Rut die last minute inviel voor Niels, beleefde een ongelukkig avond. In het eindspel liet hij zich verschalken en zodoende kwamen we al snel 1-0 achter. Gelukkig smaakte de rode wijn na afloop niet minder lekker.

Vrij snel na de nederlaag van Rut kwamen wij ook op het scorebord. Jasmijn kwam goed uit de opening, maar gaf vrij ongelukkig een stuk weg. Echter stonden de stukken van haar veel actiever en had haar tegenstander veel moeite om de juiste verdediging te vinden. Een tactisch remiseaanbod maakt vroegtijdig een einde aan de partij, hiermee kwam de stand op 0,5-1,5.

Een cursus tellen zou voor Jeroen geen overbodige luxe zijn. Nadat Jeroen in het middenspel een kostbare pion had gewonnen ging hij een gewonnen eindspel in. Dat zag zijn tegenstander ook in want die gaf aan Jeroen één stap eerder een dame zou halen en daarna de promotie van zijn tegenstander zou kunnen blokkeren. Echter was Jeroen daar niet van overtuigd en besloot hij terug te gaan met zijn koning waarna de stelling verzandde in remise. In de analyse na afloop bleek de tegenstander van Jeroen gelijk te hebben.

Mart besloot vervolgens met een 2-1 achterstand een remiseaanbod te doen. De bovenste twee borden waren nog bezig maar dat zag er goed uit voor de onzen. Zijn tegenstander dacht lang na over het remiseaanbod en zag uiteindelijk geen winstkansen dus hij besloot in te gaan op het aanbod van Mart.

Dion was de eerste die zijn goede stelling om wist te zetten in een overwinning. In een eindspel met twee pionnen meer bleek Dion een stuk handiger te zijn met zijn paard, dan zijn tegenstander die een loper had. uiteindelijk bleken de twee vrijpionnen die Dion had niet tegen te houden en kon zijn tegenstander opgeven.

Ondergetekende was het langste bezig, nadat ik er op zet twee alweer aan herinnert werd waarom ik nooit voorbereid. Bereid je een gambietje voor gaat je tegenstander voor het oer degelijke Frans. Na de opening besloot ik de koningstelling onder vuur te nemen het h4 en g4. Dit leverde uiteindelijk een stuk op. Doordat de stelling lang gesloten bleef was het lastig om dat stuk voorsprong te verzilveren. Toen de stelling openging bleek het stuk meer de doorslag te geven. Hierdoor werd het uiteindelijk een 3,5-2,5 overwinning en zodoende stijgen we naar de middenmoot. De volgende ronde mogen we weer naar Utrecht in hopelijke een iets sfeervollere omgeving dan de vorige uitwedstrijd.

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *