Press "Enter" to skip to content

En Passant 1- Barneveld 1, Geen eitje!

Gespeeld 9 februari te Bunschoten-Spakenburg.

 Afgelopen vrijdag moesten we weer eens schaken tegen het kiependurp. BDSV geleid door het haantje Kevin van Brummelen zijn graag geziene gasten. Het gaat altijd redelijk gelijk op tot dat ze blunderen en wij winnen, daarna gaan ze weer terug het hok in en zien we ze een jaar later weer.  Dit keer niet anders.

Het begon op de borden 6 en 8. Waar Arie van Diermen en Jan Matthijs van Leeuwen even 2 nullen lieten optekenen. 2-0 achter en op veel borden stonden we minder. Ik noem maar wat voorbeelden: supersub Johannes Kossen een kwaliteit achter, Heuveling geen lopers meer en een gevaarlijk pion op e6, Richard die wel erg moest verdedigen tegen de torens van de man van de 800. Ja het zag er niet goed uit.  

Het tij keert dan plots in ons voordeel, een remiseaanbod was het startschot. Richard kreeg het remiseaanbod, mocht deze niet aannemen wegens de 2-0 achterstand en besloot eens een biertje te nemen. Vaak een goed besluit, mits je focus op het schaken blijft natuurlijk. Na een rondje gelopen te hebben besloot de Nijkerker dan toch maar wat zetjes te doen, niet veel later was Kevin gebraden en stond het 2-1. De Grote Kale Leider, een kwaliteit achter? Ja tot zijn tegenstander een dame 1 diep weggeeft. 2-2 Ik stond de hele partij wel goed, ook al werd het wel spannend, en won ook. 2-3 Robin Reichardt overleeft en wint van het gambiet waar hij tegen moest. 2-4 Henk wint een gelijk-maar-waarschijnlijk-toch-niet helemaal-gelijk-maar-toch-vast-wel-houdbaar-maar-ook-wel-weer-lastig-eindspel. Heuveling verliest een eindspel, maar dat is bijna het vermelden niet waard. 5-3 Tot volgend jaar Barneveld, hopelijk gaat het dan weer net als vrijdag.  

One Comment

  1. JR JR

    800? 900! Je rekent net zo goed als je speld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *