Press "Enter" to skip to content

(Bijna) Veilig!

Na de derde overwinning van het seizoen zijn we bijna veilig, mathematisch nog niet helemaal maar er moet een Heracles achtig scenario ontstaan willen we nog degraderen.

Heracles dacht in 2022 3 wedstrijden voor het eind wel veilig te zijn met 34 punten, hoe groot was immers de kans dat Sparta drie keer op rij zou winnen… Nou u raadt het al, Sparta won drie keer en Heracles verloor drie keer en moest de play offs in. Het ging daarin roemloos met 6-1 ten onder tegen Excelsior. Nooit te vroeg juichen dus.

Na mijn eerste rondje langs de borden na een minuut of drie leek er nog niet veel aan de hand voor Mart. Dat veranderde echter heel snel, Mart verloor een stuk en offerde daarom maar meer materiaal in de hoop een aanval op te zetten richting de vijandelijke koning. Dit liep echter op niets uit en uiteindelijk was het materiaal verschil te groot. Daardoor kon hij wel het uitstekende speciaalbier assortiment aan de bar gaan uitproberen.

Rut had in de auto richting Soest nog een vertrouwensboost gekregen nadat hij erop gewezen werd dat hij tegenwoordig een rating heeft van 1678. Wat een remise tegen Sytse van de Velde wel niet kan opleveren! Met wat extra vertrouwen wist Rut in een eindspel te komen met een pion meer en gelijke lopers. De stelling werd helemaal dichtgeschoven dus uiteindelijk was een remise het maximale resultaat.

Lange tijd had ik veel vertrouwen in een goede uitkomst bij de partij van Niels. zijn tegenstander zette druk op de damevleugel en daarmee kwam er ruimte voor een koningsaanval voor Niels dacht ik. Echter kwam die koningsaanval nooit echt van de grond en verloor Niels materiaal op de damevleugel en daarmee ook de partij.

Jeroen trok zijn uitstekende vorm uit de KNSB competitie door in de SOS competitie. Jeroen offerde zijn gebruikelijke pionnetje in de opening. Meestal ziet die, die nooit meer terug en dat was ook nu het geval. Het lukte wel om een stevige aanval op de zwarte koning op te zetten. Zwart speelde in onderstaande stelling f5, na exf6 en pxf6 volgde Tc8+! waarna de tegenstander van Jeroen opgaf.

Op het eerste bord had Laurents een lastige partij. In de opening gingen veel stukken van het bord en er bleef een eindspel over met paard tegen loper en beide 7 pionnen. Zijn tegenstander maakte de fout door c4 te doen waardoor later onderstaande stelling ontstond. Hierdoor moest hij vechten voor remise. Het paard was echter te sterk voor de loper en nadat ook een loperoffer op niets uit liep besloot zijn tegenstander op te geven, wat de stand op 2,5-2,5 bracht.

Ondergetekende was het langste bezig maar daar leek het langere tijd niet op. Rond 21:00 werd er een stuk gewonnen en had ik de hoop een keer op tijd klaar te zijn. Mijn tegenstander had een loperpaar wat uitstekend verdedigde maar uiteindelijk kwam in onderstaande stelling de genadeklap.

Mijn tegenstander speelde zojuist Tb3-a3 waarna na Td1 een matnet ontstaat waaruit hij alleen kan ontsnappen door nog meer materiaal te offeren. Na Txf3 exf3 ging de partij nog een paar zetten door maar uiteindelijk werd de witte vlag toch gehesen en wonnen we uiteindelijk met 3,5-2,5 en lijken we ook volgende seizoen in de tweede klasse te mogen spelen.

De volgende wedstrijd komen de Damrakkers op bezoek, die liggen op titelkoers en kunnen zelfs bij ons kampioen worden, eens kijken of we dat feestje nog even kunnen uitstellen.

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *