Press "Enter" to skip to content

Vis-toernooi op 13 april

Update 10/4: Het toernooi begint aardig vol te lopen. We hebben alles nog eens nageteld en 104 deelnemers (13 x 8) is echt het maximum. Op de deelnemerslijst wordt de telling bijgehouden, mochten we daaroverheen gaan dan komen nieuw aanmelders op de reservebank. Omgekeerd; mocht u onverhoopt toch niet kunnen, geen probleem maar meld u dan s.v.p. af per mail.

De ratings zijn dit jaar een moeilijk verhaal door de grootschalige ratingcorrectie van de KNSB. Plat gezegd, wie op 29 februari een rating van 1000 had, had op 1 maart opeens 1400. 1500 werd 1700, 2000 en alles daarboven bleef gelijk. Alle eerder opgegeven ratings zijn inmiddels gecorrigeerd op basis van de ratinglijst van 1 april, voor de duidelijkheid staat de equivalente “oude” rating er apart bij in de lijst.

Voor spelers zonder officiĆ«le rating behoeft dit speciale aandacht. In de meeste gevallen zal de opgegeven sterkte ook een “oude” rating zijn. Immers, als je denkt “vroeger had ik ongeveer 1500”, dan moet dat nu dus 1700 worden. Die ratings zijn dus (meestal) ook handmatig aangepast. Maar mocht dat niet de bedoeling zijn – als je al een “nieuwe” rating had opgegeven – laat dat dan s.v.p. weten, dan wordt dat gecorrigeerd.


Op zaterdag 13 april organiseert En Passant het Spakenburgs Vis-toernooi. Een al jarenlang bestaand toernooi, met een vaste formule; rapidschaak (18 min. + 5s/zet) in groepen van acht, ingedeeld op sterkte. Of je nou huisschaker of meester bent, je speelt dus altijd tegen spelers van ongeveer je eigen niveau.

Zoals de naamswijziging doet vermoeden, houdt toernooi-sponsor VIS. (vis-punt, dus) er na een decennium dus mee op. Vanaf deze plek worden ze ook en plein public ontzettend bedankt voor de jarenlange ondersteuning, zowel financieel als in overheerlijke natura. De in het vorige verslag genoemde combi-deal – koop een schaaktoernooi, krijg er een visspeciaalzaak bij – is overigens nog steeds mogelijk, dus mocht u interesse hebben…

Vis- en schaakliefhebbers hoeven niet te wanhopen, want via EP-hoofdsponsor FishPartners wordt er nog steeds voorzien in haring en ter plekke vers gebakken kibbeling. Het prijzenfonds is lichtjes aangepast om de toernooibegroting sluitend te krijgen, verder houden we alles zoveel mogelijk hetzelfde. Vorig jaar was het met 90 deelnemers een record-editie, we hopen weer een vergelijkbaar aantal schakers te mogen verwelkomen. “Wees er snel bij, vol is vol” zou schromelijk overdreven zijn, maar 104 (13 groepen van 8) lijkt wel zo’n beetje de max.

Zie onderstaand of de links in het menu voor:

Pauze, tijd voor een visje! (2023)

2 Comments

  1. Martmans Martmans

    De visbakkers zijn er al helemaal klaar voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *