Press "Enter" to skip to content

Beker / snelschaken

Rapid-beker

Het bekertoernooi wordt sinds seizoen 2022-23 in rapid-vorm gespeeld. In beginsel wordt er gespeeld in groepen van 4, met 25 minuten p.p.p.p., waarbij wordt geloot om de groepsindeling. De beste twee van elke groep gaan naar de volgende ronde. Deelname staat ook open voor niet-leden.

Indien het aantal deelnemers daartoe aanleiding geeft, kunnen groepen van 5 of 6 worden gemaakt. Daarbij geldt een korter speeltempo (15 min.). Bij in punten gelijk eindigen wordt een snelschaakbarrage gespeeld over twee partijen, mits dit nodig is om te bepalen wie er door gaat (of het toernooi wint).

Bij latere ronden spelen de niet-geplaatste spelers in aparte nevenpoules, zij dingen niet (meer) mee naar de beker.

Uitslagen Bekertoernooi 2022-23

Snelschaaktoernooi

Het snelschaaktoernooi wordt gespeeld over drie avonden; twee voorronden en een finale. De voorronden worden gespeeld volgens Zwitsers systeem (indelen met de computer). De beste vier van elke voorronde plaatsen zich voor de finale. Bij in punten gelijk eindigen wordt een snelschaakbarrage gespeeld over twee partijen, mits dit nodig is om te bepalen wie er door gaat. Het speeltempo voor het snelschaaktoernooi is 3 min. + 2s/zet p.p.

De finale wordt op één avond gespeeld door acht spelers en begint met een gesloten groep (iedereen speelt 1x tegen elkaar). Op basis van de groeps-uitslag wordt een knock-out “tennisschema” opgesteld, dus 1-8, 2-7 etc. De kwart- en halve finales gaan over 4 partijen, de finale over 6 partijen.