Press "Enter" to skip to content

EP2 bungelt boven de streep

Na een 3-5 thuisnederlaag tegen Het Kasteel 1 bungelt En Passant 2 nog net boven de degradatiestreep. Tegen een directe concurrent ging het op diverse borden mis, een korte bloemlezing op bordvolgorde:

  • Arie van Diermen (1) was eigenlijk de enige bij wie er niet zoveel mis ging, een mooie overwinning.
  • Jan-Matthijs (2) had zonder meer moeten verliezen, maar na een blunder van zijn tegenstander bleef hij in de wedstrijd. Na veruit de langste partij van de dag – het eindspel loper+randpion tegen paard duurde zeker een half uur te lang – bereikte hij nog een remise.
  • Een ‘Greek gift’ loperoffer op h7 werd door Sjoerd (3) geweigerd. Of het offer goed was of niet was te betwijfelen, maar als je het niet aanneemt is het haast altijd goed, want een gratis pion. Een 0 was het gvolg.
  • Bij bovengetekende (4) liep het allemaal ook niet zo lekker, reden om maar voor een snelle remise te gaan.
  • Bij Arie van den Hoogen (5) zou ik kunnen schrijven “het evenwicht werd nooit verbroken”, misschien wel waar ook, maar eigenlijk heb ik er geen idee van. Het werd remise, zoveel was wel duidelijk.
  • Hans (6) stond ogenschijnlijk gewonnen met een stuk meer, maar het was nog wel behoorlijk ingewikkeld met aanvalskansen over en weer. Vanaf de zijkant leek een torenoffer (voor twee pionnen) winnend, maar vanaf de zijkant offer je altijd andermans hout dus dat praat wat makkelijker. De partijvoortzetting bleek in ieder geval winnend voor zijn tegenstander.
  • Gijs-Cor (7) kwam van zijn zaterdag-0 af met een degelijke remise, zoals we die van hem kennen. Ondanks zijn dwangmatige neiging om de ‘goede’ (zwartveldige) loper te ruilen voor een paard – het blijft een Heuveling – werd het evenwicht niet verbroken.
  • Raymond (8) koos voor de Bird (1.f4). Die kan mooi op deze stapel met mislukte openings-experimenten…

Tragisch nieuws in klasse 3C is dat een speler van Zuid Limburg 4, Ed Vos, onwel is geworden en in het ziekenhuis is overleden. De wedstrijden van Zuid Limburg zijn daarom allemaal niet doorgegaan.

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *