Press "Enter" to skip to content

En Passant 1 – ZSG 1 (verslag)

Zwolle laat met zich dolle

We zijn weer begonnen. Weer spelen we in de HKC en weer tegen ZSG uit Zwolle. Vorig jaar wonnen we daar nog met Frank Woudenberg. Die doet dit jaar helaas niet meer mee, er kwamen nieuwe aanmeldingen en dan wordt er keihard naar de rating gekeken. Franks rating is nooit gestegen naar 1900, wat je toch wel moet hebben wil je tussen Arie van Diermen en Sjoerd Drent komen. Maar is dan alle hoop verloren voor Frank? Zal hij altijd moeten ploeteren in krochten van het 4e, het dinsdagteam of nog erger NSS? Neen, want we kennen ook de goede partijen van Frank nog. Vorig jaar bijvoorbeeld pakte Frank het winnende puntje tegen dit ZSG team, de mooie partij tegen Hoogland kan ik me ook nog zo voor de geest halen, vooral de praatjes daarna laten een blijvende indruk achter. Frank tot ziens, bedankt voor wat je de afgelopen 2 jaar hebt toegevoegd het was altijd gezellig, al was het niet altijd goed.

Gelukkig zijn er ook nieuwe leden!

Gabriel Krouwel, eens groot talent, toen even gestopt met schaken, en nu? Gabriel speelt nog steeds behoorlijk goed en is vast wel de sterkste Krouwel. Gabriel, we zijn blij dat je er bij bent. Ook al was je er afgelopen vrijdag niet bij.

Ook Jan Matthijs van Leeuwen doet dit jaar mee. JM is een topper die vooral met de witte stukken erg goed kan aanvallen, dat gaan we zo ook zien. Als het tegenzit kan JM ons, beroepsgetrouw, misschien nog wat opbeurende woorden toespreken.

Sjoerd Drent, heeft zich ook toegevoegd aan het team, nu behoeft deze oude rot natuurlijk geen introductie. We zijn erg blij een beroep te kunnen doen op Sjoerds ervaring en vechtlust.

De wedstrijd

Het scoreverloop ging erg prettig. Johannes Kossen, supersub terug van z`n 3 maanden durende sabbatical(!), speelde zijn tegenstander helemaal zoek en won zijn partij vrij vlot. Bedankt voor het invallen Johannes!

Ook Jan Matthijs toonde zijn tegenstander geen genade. Een heerlijk potje om even door te nemen, Zwart geeft wit eerst alle ruimte, wit pakt die ruimte, daarna probeert zwart wat op de flank, dat zet JM geroutineerd stil, waarna hij in een paar zetjes de zwarte koning op fraaie wijze bestookt en de partij wint. Dit moet een heerlijk debuut zijn. Hieronder de partij met commentaar van JM.

Daarna was het Robin Reichardt die klaar was. Hij speelde tegen Brian Nijdam, een Greenday Fan die ook fan van Arsenal blijkt te zijn. Helaas leek het spel van NeefR meer op dat van Crystal Palace dan het spel van Manchester City. Ik zat naast de partij en zag het helemaal mis gaan, een Reichardt die offert, dat kan niet goed gaan, en dat ging het ook niet. Een nulletje voor Robin.

Dick kwam (te laat), speelde een dubieuze opening en overwon.

Sjoerd had de (op papier) sterkste tegenstander getroffen. Het was een spannend potje, waar z`n tegenstander aan het langste eind trok. Interessant voor mensen die een leuk systeempje willen spelen tegen het Frans. Sjoerd miste een trucje aan het eind maar het was spannend tot de laatste zet.

Richard kwam goed uit de opening tegen Bas de Boer, maar wist niet te winnen. Bas had al 2 keer om remise gebedeld en kreeg dat uiteindelijk. Bas blij, Richard minder.

Zelf kwam ik erg matig uit de opening, gelukkig was mijn tegenstander niet gebrand om daar ook echt blijvend voordeel uit te halen, en kon ik rustig mijn stukken ontwikkelen. Tijdens het middenspel kreeg ik het gevoel dat mijn tegenstander nogal op remise speelde, voor mij niet onbekend. Er werd van alles geruild en steeds kwamen mijn stukken iets beter te staan. Een beetje geluk moet je hebben, en dat had ik bij de afronding. De eindstelling is erg pittoresk, het winnende punt was binnen.

Op bord 8 kwam Heuveling een paard voor, en wist met een paard meer remise te houden tegen een een 1500. Maar dus niet verloren! Best knap.

Volgende keer wacht Apeldoorn, dan zullen de Krouwels vast wel meedoen, want daar wonen ze tegenwoordig. Tot dan!  

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *