Press "Enter" to skip to content

Apeldoorn doorn in het oog voor EP

Een uitwedstrijd op de maandag in Apeldoorn, altijd spannend. Wie is er op tijd, wie zwerft er nog rond. Dick was er niet bij, die zat in Albanië bij de Champions League van het schaken, maar Apeldoorn-uit is ook leuk. Jan Matthijs was het verkeerde pad op gegaan en kwam aan bij het andere denksportcentrum, maar de schade was zeer beperkt; hij was tien minuutjes later.

De partijen

 Jan Matthijs was last-in-first-out, hij speelde het Morragambiet en ging lekker aan het offeren. Het offeren lukte wel maar de gewenste compensatie bleef uit. Jan Matthijs pakte een nulletje.

Gabriel Krouwel, speelde zijn eerste partij voor ons team en hield een keurige remise met zwart.

Krouwel Senior had een top rentree, hij speelde z`n opening weer tam als altijd maar was scherp toen het moest. Hierna was het enkel nog techniek.

If it rains it pours zeggen ze in Engeland, en Robin kan dat wel beamen, na helemaaaaal afgeslacht te zijn door mij, verloor hij nu ook. Inmiddels heeft Robin ook van AvdH verloren, sterkte ermee Robin.

Ikzelf had wel een lekker potje, mijn tegenstander speelde een systeem wat nogal statisch is. Dan ga ik er natuurlijk gelijk op, resultaat: nog steeds vrij statig maar wel spannend. Gelukkig maakte mijn tegenstander een klein blundertje waardoor ik een pion voor kwam te staan. Met een pion extra spelen gaat een stuk lekkerder dan met een pion minder en dat merkte je. Ik won een paard na een trucje waarop mijn tegenstander opgaf.

Heuveling hield weer remise, dit keer niet met een paard meer, maar na de hele pot minder te staan, een prima resultaat.

Invaller Jasper, bedankt nog Jasper, had het zwaar. Zijn tegenstander beantwoorde zijn geliefde Wolgagambiet op ongebruikelijke manier. Dat legde hem geen windeieren want Jasper had behoorlijke moeite onder de druk uit te spelen. Sterker nog het lukte Jasper niet. Na veel tegenspartelen moest Jasper helaas opgeven.

Richard stond de hele partij goed zelfs gewonnen volgens Richard en Stockfish. Het leverde Richard geen punt op slechts een halfje.

Dat betekend dat we 4.5-3.5 hebben verloren, volgende keer beter. Het Veluws schaakgenootschap komt dan op bezoek, inclusief een oude bekende. Tot dan.

One Comment

  1. Jan-Matthijs Jan-Matthijs

    Gerben had natuurlijk zwart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *