Open Spakenburgs snelschaakkampioenschap

Index  < Vorige  Volgende >

Op vier dinsdagavonden wordt in het denksportcentrum het Open Snelschaakkampioenschap Bunschoten-Spakenburg gespeeld. Zie hieronder voor meer info.

Speelavonden: dinsdag 12 december, dinsdag 16 januari, dinsdag 13 februari, dinsdag 13 maart. Aanvang 20:00

Uitleg toernooiopzet: elke ronde functioneert als een soort van Formule 1-race waar punten zijn te behalen voor het uiteindelijke kampioenschap. De 3 beste rondes worden meegeteld voor het kampioenschap.
Net als in een Formule 1-race worden de volgende punten toegekend:

Positie Punten
1 25
2 18
3 15
4 12
5 10
6 8
7 6
8 4
9 2
10 1


Constructeurstitel
: behalve individuele deelname is er de mogelijkheid om een duo te vormen en een gooi te doen naar de ‘constructeurstitel’.  Dit duo mag samen niet meer dan 3800 Elopunten hebben om zodoende het competitieve element te vergroten. Hier worden de punten van het duo in het individuele kampioenschap opgeteld en wie het meeste punten heeft wint de constructeurstitel.  

Inschrijfgeld: 5 euro per team, of bij individuele deelname 1 euro per speelavond. Teams moeten van te voren zijn opgegeven bij 0615943552 of laurentsvantwillert@hotmail.com.

Speeltempo: 5 minuten per persoon per partij

Prijzen: de beste drie in het individuele kampioenschap en in het constructeurkampioenschap winnen prijzen. Aangezien het teambelang in Formule 1 van groter belang is dan individuele resultaten, zijn daar de beste prijzen in te verdienen. Er is ook een prijs te winnen voor het team met de mooiste naam.