Aanpassing regionale (SOS-)competitie

2021-07-02

Index  < Vorige  Volgende >

Op 1 juli is op de vergadering van de SGS (regionale bond) besloten tot een aanpassing van competitie. Belangrijkste wijziging is dat de regionale competitie alleen nog in de hoogste twee klassen uit achttallen bestaat, daaronder zestallen. Concreet betekent dit dat En Passant I een achttal blijft, en En Passant II, III (en evt IV) zestallen worden. Wel is het de bedoeling dat alle klassen zo mogelijk in groepen van 10 worden ingedeeld, dus 9 ipv 7 wedstrijden.

De viertallencompetitie wordt niet meer in SOS-samenwerkingsverband georganiseerd, maar blijft (na oproep vanuit de vergadering) in de SGS regio-bestaan. De details (groepen, ratinggrenzen) moeten nog uitgewerkt worden, maar voor de EP-viertallen zal dit naar verwachting weinig uitmaken.

Komend seizoen zijn er daardoor dus de volgende competities, die allemaal los van elkaar staan. Als je dat wilt, zou je in alle drie mee mogen doen:

Zie hier voor het (aangenomen) voorstel inclusief het nieuwe competitiereglement. NB Hierin wordt gerept van het afschaffen van de viertallencompetitie, maar deze blijft binnen de SGS dus gewoon bestaan.

https://www.soscompetitie.nl/nieuws/voorstel-sos-competitie-2021-2022/