En Passant 4 kampioen! (+verslag)

2017-04-27

Index  < Vorige  Volgende >

 

Donderdag 20 april was voor En Passant 4 de mogelijkheid om kampioen te worden van de tweede klasse B van de SGS. Er moest dan gewonnen worden in de uitwedstrijd tegen Het Kasteel te Ysselstein. De teamleider had reeds vroeg een sterke vervanger kunnen oproepen om niets aan het toeval over te laten. Guido was bereid om in te vallen. Echter, er moest dan nog wel iemand afvallen. En meestal was er wel iemand die niet kon maar nu kon iedereen. Ernst was bereid om zijn plaats op te offeren in het teambelang om misschien de kans wel te vergroten om te winnen.

Echter, op de bewuste donderdag meldde Dion zich ziek af. Dus ik had alsnog Ernst nodig en gelukkig was hij bereid om mee te spelen. De teamleider kwam door privé-omstandigheden wat later maar rond achten (toen de partijen allemaal aan de gang waren) was hij ook aanwezig.

Voor iedereen was de situatie duidelijk. Remise aanbieden als we 4 punten hadden. Aan een gelijkspel hadden we weinig. Dan moesten we de laatste ronde minimaal gelijkspelen, maar Kijk Uit was aan de topborden wel erg sterk. Dus we wilden het vandaag afmaken. Rond half 9 deed ik eens voorzichtig een rondje langs de velden. Jacob had een foutje gemaakt in de opening en stond niet echt lekker. Ernst stond prima. Aan de bovenste borden kon ik nog weinig zinnigs zeggen behalve dan dat Rolf een pionneke achter stond. Maar ik had niet het idee dat hij daar erg rouwig om was. Ik zelf had gelukkig een prettige stelling bereikt met wit. Al snel had ik een paard en toren tegen zijn dame, dus ik was tevreden.

Ernst verloor vrij onverwachts omdat hij iets te optimistisch was. Jacob kon zijn partij naar remise keepen. Rolf stevende ook af op remise en ikzelf kon een punt bijschrijven. 2-2 om kwart over 9.

Thomas had naar eigen zeggen een goede stelling bereikt. Bij Monica aan bord 2 was het nog onduidelijk, evenals bij Guido aan bord 1. Gijs aan bord 8 had inmiddels een kwaliteit gewonnen dus dat zag er gezond uit. Heel voorzichtig zat er een overwinning voor ons in. Maar 4-4 zat er ook nog in.

En toen ging het hard. Thomas had nadat hij een kwaliteit gegeven had een mooie aanva. Zijn tegenstander vergat even dat er een toren in stond en gaf gelijk op. Tegelijk had Guido het punt binnengekopt en stond het zowaar 4-2. Gijs kreeg dit door en stelde remise voor in een stelling waar hij een kwaliteit voor stond. Zijn tegenstander kon dit niet weigeren en hierdoor hadden we 4,5 punt binnen en nog belangrijker... We zijn kampioen! Dat Monica snel daarna ook remise voorstelde en kreeg maakte de uitslag alleen maar mooier. Een mooie 5-3 overwinning en hierdoor zijn we onbereikbaar voor onze concurrent Kijk Uit. De laatste ronde komen zij nog op bezoek in het denksportcentrum. We maken er een leuke avond van!

 

De uitslagen:

  Het Kasteel 1 En Passant 4 3 - 5
1. S.H. Vlietstra (Sung-Ho) J.G. de Romph (Guido) 0 - 1
2. W.J. Huijbregtse (Wim) M.A. Reichardt (Monica) 0,5 - 0,5
3. F. - Benali (Fahrid) R. van Dorst (Rolf) 0,5 - 0,5
4. B. van Baren (Ben) T. Reichardt (Thomas) 0 - 1
5. A. Temmink (Arjan) M.J. de Vries (Hans) 0 - 1
6. H. Grundeler J. de Graaf (Jacob) 0,5 - 0,5
7. F.F. Ibrahimy (Fereydoun) R.E. de Reus (Ernst) 1 - 0
8. P. Fortuin G. Huygen (Gijs) 0,5 - 0,5

 

Hans de Vries