Pupillendag 2017 (verslag)

2017-02-06

Index  < Vorige  Volgende >

Zaterdag 4 februari werd in De Achtbaan in Utrecht de jaarlijkse pupillendag gespeeld. Iedereen t/m 10 jaar is mag hier aan meedoen. Vanuit En Passant gingen we met een leuke groep, die bestond uit: Boaz de Haan, Tim en Jochem van Halteren en Giovanni Horton, naar Utrecht. Voor drie van de vier schakers was het de eerste keer dat zij een schaaktoernooi speelde en dan moesten ze ook nog met klok spelen. De eerste ronde was erg spannend. Iedereen moet even eraan wennen dat er opeens met een klok geschaakt werd en een eerste toernooi is natuurlijk sowieso spannend. Gelukkig was de spanning er daarna al snel weer af en werd er lekker geschaakt. Tussen de rondes door konden de kinderen er ook nog schaakstukken knutselen en de film Lang Leve de Koningin kijken.

In de E-categorie (t/m 10 jaar) werd En Passant vertegenwoordigd door Boaz de Haan. Voor hem was het niet de eerste keer dat hij een toernooi speelde maar het toch wel een beetje spannend. De concurrentie was erg goed in deze hoogste leeftijdscategorie waardoor Boaz helaas geen punten behaalde. Gelukkig was het toch een erg leuk toernooi want de film Lang leve de koningin was te zien in één van de klaslokalen en die film is toch wel erg leuk. 

Het is toch best een lange dag

In de F-categorie (t/m 9 jaar) werd En Passant vertegenwoordigd door de broers Tim en Jochem van Halteren. Voor hen was het de eerste keer dat zij een toernooi speelde. Tim begon erg goed aan het toernooi. Hij scoorde 2 uit 3 en kwam uiteindelijk op 2 uit 6 te staan. Toen moest hij tegen zijn broer Jochem. Jochem won het onderlinge duel. Voor Jochem betekende dit dat hij nadat hij 1 uit 6 had gehaald net als Tim 2 uit 7 scoorde. Helemaal geen slecht resultaat voor beide jongens die hun eerste schaaktoernooi speelde.

Jochem speelt erg geconcentreerd

Tim (rechts) speelt zo te zien een spannende partij

In de H-categorie (t/m 7 jaar) werd En Passant vertegenwoordigd door Giovanni Horton. Ook voor hem was het de eerste keer dat hij een schaaktoernooi speelt. Gesupporterd door opa Alex (van de Vuurst) was het voor beiden een erg spannend toernooi. Giovanni moest er even aan wennen dat er een klok werd gebruikt maar het wende al snel. In de H-categorie werden niet zoals in de andere categorieën 7 rondes gespeeld, maar werd er een tienkamp gespeeld. Dit betekende negen rondes schaken en dat was toch wel veel als je gewend bent om op één avond maar één of twee wedstrijden te spelen. Na een geslaagde middag kwam de score voor hem neer op 2 uit 9. Ook helemaal niet slecht voor de eerste keer.

Giovanni

Naast het schaken was er voor de kinderen de mogelijkheid om de film Lang Leve de koningin te kijken en om zelf schaakstukken te knutselen. Beide opties waren erg populair. Er werd fanatiek geknutseld aan de schaakstukken en bij de film was het zelfs nog stiller dat in de speelzaal.

De zelfgemaakte schaakstukken

Het was een erg geslaagd toernooi en iedereen ging met een leuk aandenken naar huis. Op naar het volgende toernooi: de Grand Prix in Hoogland.

Nog heel even wachten en dan kunnen we eindelijk beginnen

 

Het onderlinge duel tussen Jochem (links) en Tim (rechts)

 

 

Monica Reichardt