SGS-snelschaken: EP 4e

2016-11-20

Index  < Vorige  Volgende >

Op het jaarlijkse SGS-snelschaaktoernooi is En Passant afgelopen zaterdag als 4e geëindigd. De titel ging net als in vorige seizoenen naar ratingfavoriet Paul Keres, dat 19 van de 20 wedstrijden won. En Passant speelde zonder o.a. Bosboom, maar met Henk en Richard Vedder, Dick de Graaf, Gijs-Cor Heuveling, Robin Reichardt en Gabriël Krouwel. Als zevende geplaatst kwam EP1 toch in de hoogste finalepoule (van 4), maar kon daarin weinig potten breken. Topscorer werd Richard, met 16 uit 20 kwam hij zelfs dichtbij de algehele topscorerstitel.

En Passant 2 deed het beter dan verwacht in groep 2, een negende plaats in de voorronde zorgde ervoor dat ze net in de derde finalepoule terecht kwamen. Daarin was het spannend, maar uiteindelijk werd EP2 laatste en daarmee 12e (van de 16) in de eindstand. Inval-kopman Robert Krouwel werd met 5 uit 6 topscorer, al werd hij nog op de hielen gezeten door schakende dammer Alex van de Mheen (4,5).

Zie ook de SGS-website voor een verslag en alle eindstanden.

Bij een toernooi in Spakenburg hoort natuurlijk vis, tenminste, dat wordt door buitenstaanders wel verwacht. Grote dank gaat uit naar FishPartners, Visspecialist de Kaaieman, bakkers Klaas van Twillert en Ernst de Reus (hun roeping gemist?) en de anderen die hieraan mee geholpen hebben. Al die inspanningen werden gewaardeerd; men stond ervoor in de rij!