Veel EP-succes in Barneveld

2015-07-07

Afgelopen weekend werd in Barneveld een schaak- en damtoernooi gehouden ter gelegenheid van het 80-jarig jublieum van BDSV. Tevens telde dit toernooi als het eerste SGS-rapidkampioenschap. Ondanks de hitte waren +/- 200 denksporters naar het kippendorp gekomen, waaronder 10 EP-ers.

In de A-groep werd Henk Vedder samen met Nico Zwirs eerste met 5,5 punt. Henk werd daarmee de allereerste SGS-rapidkampioen in de geschiedenis! De toernooiwinst moest hij op weerstandspunten wel aan Nico (die geen SGS-lid is) laten. Ook Richard Vedder viel in de prijzen, hij werd gedeeld vierde met 4,5 punt. Robin Reichardt speelde vrijwillig in de A-groep mee, ook al had hij ook in B of C mogen spelen. Op papier zou hij dus zwaar de kop van jut zijn, maar dat viel mee. Sterker nog, zijn 3 uit 7 (tegen dik 2000 gemiddeld) had makkelijk nog meer kunnen (moeten?) zijn! Eindstand.

Alle foto's op deze pagina zijn genomen door Marcel Janssen of andere leden van de organisatie, zie deze pagina voor een overzicht van alle genomen foto's.

De twee latere toernooiwinnaars strijden op bord 1, op de achtergrond (bord 3) is Richard aan het werk.

Jeroen Schuil overhandigt Henk de SGS-trofee.

In Groep B had Gabriël Krouwel de laagste rating, maar dat weerhield hem er niet van om met 5 uit 7 knap gedeeld tweede te worden. Hans de Vries eindigde met 3,5 punt prima in de middenmoot, bij winst in de slotronde zou hij nog in de prijzen zijn gevallen. Dion de Graaf en Jasper Reichardt begonnen allebei met twee nullen en een onderlinge salonremise, hun eindscores (2,5 resp. 3) waren logischerwijs niet naarhuisschrijfwaardig. De eindstand in groep B.

Het zelfbenoemde "kneuzenclubje" op de laagste borden.

Gabriël wint zelfs met zijn ogen dicht! En als hij met zijn ogen open wint, is de fotograaf niet scherp...

Thomas Reichardt begon als hoogste geplaatste in de C-groep. Zou hij die plek op bord 1 het hele toernooi behouden? Nee, dat niet, maar samen met Monica Reichardt werd hij wel gedeeld eerste. Een EP één-tweetje dus! Monica was nog wel begonnen met een 0, maar scoorde daarna zes paaltjes op rij. Mike Ruitenbeek won alles met zwart en verloor alles met wit, goed voor 4 uit 7. Misschien een openingsboek nodig? Anyway, ook hier de de eindstand.

Opperste concentratie bij Thomas... waar hebben we dat meer gezien?

De prijswinnaars deden keurig alsof ze elkaar niet kenden.

Als je op een laag bord zat, had je een flinke wandeling voor de boeg. Tsja, eigen schuld, dan moet je maar winnen!

Na afloop was er een gezellige BBQ, waarbij de zon gelukkig een stapje terug deed.