Ploeterschaak op HSG Open

2015-06-21

Index  < Vorige  Volgende >

Dit weekend werd in Hilversum het HSG Open gespeeld, een weekendtoernooi over zes ronden. Onder de ruim 180 waren vijf EP-ers.

"Ploeterschaak! Dat was het dit weekend..." (quote RV) is wel min of meer van toepassing op alle EP-ers in de A-groep. Zhaoqin Peng en Richard Vedder hadden de twijfelachtige eer om als enige twee (in de A-groep) in ronde 1 te verliezen van een lager gerate tegenstander. Peng herstelde zich nog aardig en kwam tot 4 punten. Richard haalde in de slotronde nog wel de liveborden, met 3,5 punt na 5 ronden. Thuisblijvers konden aldus volgen hoe hij helemaal werd uitgeknepen in een moeilijk eindspel met torens + ongelijke lopers. Hij bleef dus op 3,5 staan en eindigde zo gelijk met Ikonnikov. Die werd vooraf gerekend tot de favorieten, maar haalde vooral het nieuws dankzij een 0 tegen jeugdtalent Thomas Beerdsen.

Beter verging het de Passanters in de B-groep. Robin Reichardt behaalde precies volgens rating 3,5 uit 6. Monica begon sterk maar viel terug op de slotdag, haar 3 punten waren in ieder geval goed voor wat ratingwinst.

Gelukkig hebben we de foto's nog. Ze zijn gemaakt door Ab Scheel, zie ook deze pagina. Zie de toernooi-site voor uitslagen en standen.