SGS beker: Winst tegen Leusden

2015-02-14

Index  < Vorige  Volgende >

De SGS beker is de laatste jaren geen succesvol verhaal voor En Passant. Dit seizoen werd echter gestart met een ruime overwinning op het sterke SG Amersfoort en in de tweede ronde werd ook Leusden aan de zegekar gebonden.

Kopman Dick de Graaf - tactisch opgesteld op bord 2 - boekte een vrij snelle overwinning en ook Gijs-Cor Heuveling scoorde het volle punt. Jan-Matthijs van Leeuwen stond niet goed en moest flink keepen, met een half punt kon hij zeker niet ontevreden zijn. Teamleider Gert Reichardt had de tactische luxe van een remise-aanbod van zijn tegenstander. In plaats van het direct aan te nemen of af te wijzen, koos hij er (met de 1-0 van Dick reeds op zak) doodleuk voor om de ontwikkelingen op de andere borden af te wachten en een half uurtje niks te doen. Een halfje van hem bracht de eindstand op 3-1.

In de kwartfinale staat opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is Rivierenland, dat in de eerste twee ronden De Rode Loper en Kijk Uit beide met 3,5-0,5 aan de kant zette.