Hoe gaat het met Tanguy Ringoir?

2015-01-08

Index  < Vorige  Volgende >

Onze Belgische vriend Tanguy Ringoir schaakt en studeert momenteel in de Verenigde Staten. Hierdoor werd het voor hem helaas onmogelijk om dit seizoen voor En Passant 1 te spelen. Hij werd vervangen door Jan Willem van de Griendt.

Vorige week nam ik contact op met Guy Ringoir, de vader van Tanguy. Ik vroeg hem of het voor Tanguy nog mogelijk was om aan het einde van dit seizoen nog een rondje mee te doen. Tanguy blijkt immers goed bezig, getuige ook dit artikel over 'The Belgian Butcher' op Schaakfabriek.be

Tanguy heeft zijn eerste semester vorige week afgesloten met prima resultaten.
Zijn eerste contract met de universiteit van Baltimore in Maryland en sponsor Pepsi Cola is voor vier jaar (undergraduate studies - bachelor).

Hij heeft een paar interclubs gespeeld voor een ploeg die op zijn univ haar lokaal heeft (Baltimore Kingfisher’s). De VS competitie wordt op ICC gespeeld, dus voor je laptop zitten zonder fysieke tegenstander (afstanden zijn natuurlijk veel te groot, er is ook geen competitie die doorheen Europa 1 partij speelt op een zaterdag of een zondag).
Er is wel een onafhankelijke arbiter aanwezig die toezicht uitoefent op het eerlijke spelverloop.
 
Hij heeft op zijn univ UMBC in een open toernooi de tweede plaats behaald waarbij de eerste geen student was en hij dus kampioen 2014 is van UMBC.
De schaaktrainer van het UMBC team is GM Palatnik.

Op 27 december tot 30 december wordt de hoofdcompetitie van de Amerikaanse Universiteiten gespeeld, de Pan-American Open. Dit jaar vindt het toernooi in Texas plaats op het South Padre Island.
De eerste vier ploegen van dit grote open toernooi gaan dan later the President’s Cup spelen alom bekend als the final four.
 
De website van de Pan-American is:
http://www.utb.edu/sa/chess/Pages/2014-UTB-Pan-Am-Intercollegiate-Team-Chess-Championship.aspx
Of Tanguy dit seizoen nog in actie komt voor EP1?   Wie weet...