Gabriël en Monica SGS-jeugdkampioen

2015-01-04

Index  < Vorige  Volgende >

De SGS-jeugdkampioenschappen in het eigen denksportcentrum hebben flink wat succes bij de EP'ers opgeleverd: Gabriël Krouwel werd kampioen bij de C-jeugd en Monica Reichardt bij de A-meisjes.

In de AB-groep verdedigde Monica samen met Rolf van Dorst de eer van EP. Rolf ging als koploper (2,5 uit 3) de tweede dag in, met overwinningen op Joris Kokje (rating 1988!) en Monica. Helaas kon hij die vorm op zaterdag niet vasthouden en kwam hij tot 3 uit 6. Zeker gezien de sterke tegenstand (hij haalde van iedereen de meeste weerstandspunten) is dat nog steeds prima, maar stiekem hadden we op meer gehoopt. Monica speelde met pieken en dalen, met o.a. een remise tegen de toernooiwinnaar en een 0 tegen Rolf. Uiteindelijk kwam ze op 3,5 punt, goed voor de meisjestitel en een plaats in de subtop.

In de C-groep waren Gabriël Krouwel en Oele Dijkhuis ongenaakbaar, tegen elkaar speelden ze remise en ze wonnen de rest. 6,5 uit 7 leverde beiden een gedeelde eerste plek op, zodat er volgens de regels een barrage (op een andere dag) nodig zou zijn. Oele trok zich daarvoor terug, zodat de toernooiwinst naar Gabriël ging. Behalve de eer zou er toch weinig op het spel staan, want de twee beschikbare NK-plaatsen gaan sowieso naar Gabriël en Oele. Robin Reichardt miste helaas net de boot, hij verloor de onderlinge partijen van de top-twee en won de rest. Goed voor 5 uit 7 en een zeer ondankbare derde plek. 

Frank en Jona Woudenberg deden voor het eerst mee aan het SGS-kampioenschap en niet zonder succes. Beiden kwamen ze op een keurige 50%: Jona haalde 4,5 uit 9 bij de D-tjes en in de C-groep haalde Frank 3,5 uit 7. Oudste broer Mart deed niet mee, maar verdient wel een eervolle vermelding voor zijn bijdrage als zaalleider en barman.