Arie van Diermen beste denker

2015-01-04

Index  < Vorige  Volgende >

Arie van Diermen heeft de denkbiatlon van 2015 gewonnen. Na zeven ronden van elk een schaak- en dampartij had hij drie punten voorsprong op de nummer twee, zodat hij zich een jaar lang 'beste denker van Bunschoten-Spakenburg' mag noemen.

Dankzij een combinatie van o.a. een KNSB-bekerwedstrijd, een jeugdkampioenschap, jaarwisseling-katers en nieuwjaarsborrels was het erg rustig met slechts 16 deelnemers. De titelverdediger zat ook te KNSB-bekeren, zodat er kansen lagen voor anderen. Bij het ingaan van de laatste ronde had Arie van Diermen 2 punten voorsprong op Guido de Romph en Gerhard de Graaf. Gerhard kwam tegen Gijs-Cor Heuveling niet verder dan 2-2, zodat de winnaar uit de partij Arie-Guido moest komen. Guido moest met 3-1 winnen om gelijk te komen, aan zijn 3-1 overwinning had Arie dus meer dan voldoende om de titel binnen te slepen. 

Gerhard werd dus tweede en beste dammer, Guido derde. Daarachter eindigden Gijs-Cor Heuveling en Peter Frans Koelewijn op een gedeelde vierde plaats.

In een nieuwe poging om de partijen tussen schakers en dammers wat spannender te maken, werden de regels wat aangepast: Schakers speelden (schakend tegen een dammer) met een paard minder, andersom moesten de dammers het zonder 'kroonschijf' (de schijf midden achteraan) doen. Het leidde tot de nodige verrassende uitslagen, al bleef de meerderheid van de schaker-dammer wedstrijden in 2-2 eindigen. 

1 Arie van Diermen  21 
Gerhard de Graaf  18 
Guido de Romph  17 
Gijs-Cor Heuveling  16 
  Peter Frans Koelewijn  16 
Jasper Reichardt  15 
  Ton van der Ploeg  15 
  Thomas Reichardt  15 
  Bertus de Harder  15 
10  Jacob de Graaf  14 
  Gijs Huijgen  14 
12  Dion de Graaf 12 
13  Lennart Bolks  11 
  Alex van de Mheen  11 
15  Hans de Vries  10 
16   Jan Willem Schoonhoven