Mooie scores in Vlissingen

2014-08-11

Index  < Vorige  Volgende >

Traditiegetrouw vertrok er deze zomer een flinke afvaardiging van En Passant naar Vlissingen, om aldaar het HZ Toernooi te spelen. Het toernooi werd gewonnen door Michael Krasenkow, die o.a. Slava Ikonnikov (die daar bij het meubilair hoort) op weerstandspunten voorbleef. Zie ook het verslag op schaaksite.

Voor de En Passanters leverde het toernooi louter goede scores op. Richard Vedder kwam tot 6 uit 9, een IM-scalp en een paar puntjes ratingwinst. Grootste verrassing was Dion de Graaf, die maar liefst 5 uit 9 scoorde. Goed voor een ratingprijs (3e < 1800) en 99e plaats in de eindstand, terwijl hij slechts als 193e (van de 250) was geplaatst!

De strijd in het Reichardt-klassement was razend spannend, uiteindelijk deelden Gert en Jasper (beiden 4,5/9) de eerste plek. Monica en Robin kwamen tot 4 uit 9, waarbij Monica een TPR van maar liefst 1964 scoorde! Robin werd 2e bij de spelers onder 1600. Thomas behaalde 3,5 punt, Mike Ruitenbeek haalde (tegen allemaal hoger gerate spelers) 2,5 punt.

Eindstanden en foto's staan op de toernooi-site, een uitgebreid verslag zal later als een bedrukte dode boom verspreid worden.