Jan Willem van de Griendt vervangt Tanguy Ringoir

2014-06-13

Teamnieuws En Passant 1

Belgisch kampioen Tanguy Ringoir zal komend seizoen helaas niet meer actief zijn in het team van En Passant. Tanguy heeft een studiebeurs gekregen van de UMBC, University of Maryland Baltimore County in de USA en zal daar voorlopig gaan wonen en schaken.

Het academisch jaar start daar in augustus, daarom zijn competitiewedstrijden in Nederland voorlopig niet meer mogelijk. Wellicht zien we Tanguy in de toekomst terug.

De teamleider van EP1 vond in Jan Willem van de Griendt (43) een waardige vervanger. De kersverse IM uit Hilversum komt over van SO Rotterdam.
Normen van lang geleden werden recent aangevuld (op z'n Henks) met een norm op Rhodos, waarna hij nog een partij tekort kwam. Een norm in de Meesterklasse dit seizoen maakte de titel definitief. In de slotronde speelde hij remise tegen Richard Vedder, een jaar ervoor was hij te sterk voor Fred Buitenhuis (zie foto).

Jan Willem: welkom!
Tanguy: veel succes aan de overkant!

vdGriendt - Buitenhuis

Foto Jan Willem Schoonhoven