Robin 3e bij Open NK Rapid

2013-11-17

Index  < Vorige  Volgende >

Op zaterdag 16 november 2013 werd in Eindhoven het open NK Rapid voor de jeugd gespeeld. Aanwezig waren 4 leden van SC En Passant: Monica Reichardt (groep 1997), Robin Reichardt (groep 2001) en Gabriel Tristan Krouwel (groep 2002). En de vierde man? Begeleider/chauffeur en verslaggever Robert Krouwel.

De bezetting van dit toernooi was (veel) sterker dan de vorige jaren. Ook de verschillende (sub) topspelers waren in de verschillende groepen aanwezig.

Wegens relatief weinig deelnemers in de groepen 1995/1996/1997, werden deze geboortejaren samengevoegd tot 1 groep. In deze sterke groep (14 spelers met een rating van over de 1900), kon Monica geen potten breken. Met een scoren van 3 uit 9 en een rating plusscore van +0,61 werd een goed resultaat gehaald.

Robin speelde alleen tegen leeftijdgenoten. In zijn groep met 3 spelers met een rating van 1800+ leek van te voren de top 3 al vast te staan. Het liep echter anders. Na een spannende strijd bleken er 4 spelers geëindigd op 6 uit 9. Aangezien Robin tegen bijna de gehele top 10 gespeeld te hebben, had hij de meeste weerstandspunten en eindigde op een hele mooie 3e plaats. Vorig jaar 5e, dit jaar 3e, volgend jaar? Gewoon blijven oefenen!

Gabriel Tristan had het in zijn groep ook niet makkelijk. Een behoorlijk aantal sterke spelers had zich ingeschreven. Met 5½ uit 9 en een score die gelijk was aan zijn rating (+0.13) een prima toernooi. Wellicht gehoopt op meer, maar dan moet het ook een beetje meezitten. Soms pech met een loting, soms pech in een stelling.

Al met al een leuke dag, die (inmiddels) traditioneel werd afgesloten met een patatje in Barneveld. Robert, dank voor het rijden en de begeleiding. Meden namens de 2 Spakenburgse deelnemers, het was weer top.

Gert Reichardt