EP3 wint slotwedstrijd, eindigt 6e

2013-04-27

Index  < Vorige  Volgende >

Het derde heeft de laatste wedstrijd weten te winnen, uit bij HSG 4 werd het 3,5-4,5 voor de onzen. Dit seizoen leek het team lang voor degradatie te moeten vrezen, maar een sterke eindsprint resulteerde in een gedeelde 6e plaats.

De avond in Hilversum begon dramatisch. Wim Beukers solliciteerde openlijk naar de blunderbokaal en kon na 7 zetten opgeven wegens onvermijdelijk dameverlies. Huib Jochems was de gelukkige. Op bord 4 zaten de spelers met de grootste waffel van beide teams: Thomas Reichardt en Paul Mars. Men zegt dat op een zekere avond ooit het bier op was in Hilversum. Sindsdien doet Paul Mars de inkoop bij HSG. Met de aanvoer van bier van de winkel naar de bar zit het dus wel snor. Thomas' strijdplan was duidelijk: zorgen dat ook de aanvoer van de bar naar de speeltafel gesmeerd gaat, en hopen dat dat zijn werk doet....

Zijn strijdplan naast het bord was dus duidelijk, maar zijn openingsspel met zwart liet nog het nodige te wensen over. Wellicht dat de teamcaptain hem daarom zo vaak op een witbord zet. Het leek nog vrij lang goed te gaan, maar uiteindelijk wist Paul Mars toch beslissend toe te slaan.

Twee palen dus voor HSG, wat kon EP3 daar tegenover stellen? Ernst de Reus schoof aan bord 3 zijn tegenstander van het bord en pakte het eerste volle punt voor EP. Aan het topbord speelde captain Rick van Beek een solide partij, die uiteindelijk in een remise eindigde. Een bord lager trokken Gijs Huijgen en zijn tegenstander beiden een muur van pionnen op. Beide spelers hadden een rij van 8 pionnen midden op het bord, met daarachter hun stukken. Gijs kon niet zoveel doen en zijn tegenstander durfde de muur ook niet open te breken. Terecht, want dit was in Gijs' voordeel geweest. Remise was het logische resultaat.

Robin Reichardt pakte aan bord 7 ook een vol punt, hij leek de hele partij niet echt in de problemen te komen. Dat gold ook voor Jasper Reichardt, die al in de opening een pionnetje cadeau kreeg. Hoewel het toren+loper-eindspel met 2 pionnen meer nog even lastig werd, viste ook hij het punt binnen.

Als laatste bezig was Monica Reichardt, bij een stand van 3-4 was een remise voor het team genoeg. Monica kwam een toren voor en er leek geen vuiltje aan de lucht. Tegen de 40e zet kwam ze wel in behoorlijke tijdnood. Haar tegenstander wist toen een gedwongen zetheraling te vinden waarmee hij Monica helaas nog een halfje afsnoepte. Jammer!

Echte topscorers had het derde niet dit jaar, de middelmaat regeert. De 4,5 uit 7 van Wim Beukers levert hem, ondanks zijn blunder in de slotronde, de bordprijs op. Hij eindigt gelijk met Gijs Huijgen, die voor zijn 4,5 punt wel 9 partijen nodig had. Voor de rest zitten alle basisspelers rond of net onder de 50%. Supersubs Aart de Jong en Gert Reichardt scoorden samen 4,5 uit 5 en leverden daarmee ook een belangrijke bijdrage aan het team.

Voor volgend seizoen zit er zeker verbetering in, dit jaar was het vaak nét niet. Drie 4,5-3,5 nederlagen waren erg zuur, maar de laaste twee ronden geven de burger moed. Volgend jaar moeten we zeker weer bovenin mee kunnen draaien, al zal (gezien de extra degradanten uit de eerste klassen) het kampioenschap wellicht te hoog gegrepen zijn. 

Persoonlijke uitslagen van deze wedstrijd 

Persoonlijke scores in het hele seizoen

Eindstand in klasse 2B