EP3 verliest in Leusden

2013-01-11

Index  < Vorige  Volgende >

Lange tijd leek En Passant 3 goede kansen te hebben in Leusden, maar bij het sluiten van de markt stond er toch een 4,5-3,5 nederlaag op het scorebord. Met 2 matchpunten uit 4 wedstrijden is er nog geen acuut degradatiegevaar, maar er moeten nog wel wat punten gepakt gaan worden om lijfsbehoud veilig te stellen. De eerstvolgende wedstrijd is op 1 februari thuis tegen V&O 1.

Een rondje langs de borden:

Rick kwam een pion voor, creëerde een vrijpion en speelde het bekwaam uit naar winst.

Gijs leek een redelijk gelijke stelling te hebben, maar ging ergens de mist in (?) en verloor.

Ernst kreeg zijn witte toren op b7. Dat klinkt indrukwekkend, maar toen de zwarte loper en pionnen de toren daar opsloten bleek het een gevangenis waar de toren niet uit kon, met verlies tot gevolg.

Hans kwam in het eindspel net een zetje tekort, zijn tegenstander bereikte de overkant eerder.

Jasper verloor een eindspel met lichte stukken en pionnen, waarin zijn tegenstander bewees hoe krachtig het loperpaar kan zijn.

Thomas bood remise aan in een toreneindspel, dat werd geweigerd. Zijn tegenstander probeerde met een pionoffer de winst te forceren, maar hij kreeg het deksel op de neus en verloor.

Bort-Harm kreeg met wit een ruimtevoordeel en zijn tegenstander was zwak op de zwarte velden. Enige tijd later had hij een punt in de tas. 

Aart kreeg een eindspel met toren tegen loper + paard, maar hij had wel twee verbonden vrijpionnen. Hoewel het kansrijk leek voor de argeloze toeschouwer leverde het geen winst op, "kenners" menen dat zijn tegenstander (die zelf ook een vrijpion had) zelfs winstkansen had gemist, het werd nu remise.

Persoonlijke uitslagen