Richard Vedder prolongeert omnisimultaan-titel (update: eindstanden)

2012-12-04

Index  < Vorige  Volgende >

Richard Vedder heeft evenals vorig jaar het RAAK Omnisimultaan-toernooi gewonnen. Hoewel hij dit jaar zijn eerste nederlaag in omnisimultaan-verband leed (tegen Martin Veldhuizen in ronde 1) was hij in de finalegroep toch ruim de sterkste.

De deelnemers (18 in totaal, evenals vorig jaar) vermaakten zich prima. Het hoeft bij een omnisimultaan niet volmaakt stil te zijn, vanwege al dat geloop lukt dat toch niet. De grappen en psychologische oorlogsvoering waren dan ook niet van de lucht, vaak tot groot vermaak van de hele zaal. Door de gezelligheid en de unieke opzet, is de omnisimultaan misschien wel het allerleukste toernooi om te spelen.

In de slotronde kwam er nog een interessant spelregel-vraagstuk voorbij: Speler A kan op de volgende zet mat zetten, maar heeft nog maar 1 seconde over. Beide spelers zien dit, maar allebei hebben ze niets aan een remise. Speler B doet dan zijn (geforceerde) zet en drukt snel zijn klok in. Voordat A de matzet kan voltooien (d.w.z. het juiste stuk loslaten op het juiste veld) valt zijn vlag, waarop B gelijk "Vlag!" roept. Wat is dan de uitslag van de partij?

Groep 1
1 Richard Vedder
2 Caspar Kruijff
3/4 Kevin van Brummelen
3/4 Martin Veldhuizen
5 Marcel Janssen
6 Rick van Beek

Groep 2
1/2 Marcel Flohr
1/2 Robin van Ee
3/4 Frans Hazenberg
3/4 Jasper Reichardt
5 Remy Sennema
6 Aart de Jong

Groep 3
1 Dirk Jan Knoeff
2 Gijs Huijgen
3 Rut Koelewijn
4 Joël de Jong
5 Bashar Basil
6 Monica Reichardt