Erwin en Alina l'Ami nieuwe aanwinsten En Passant 1

2011-06-14

Grootmeester Erwin l'Ami komt vanaf volgend seizoen het eerste schaakteam versterken. De 26-jarige l'Ami woont in Woerden en speelde de afgelopen jaren voor HSG. Hij is getrouwd met de Roemeense schaakster Alina Motoc, en ook zij gaat wedstrijden voor het team spelen.

Erwin werd meester in 2003, grootmeester in 2005 en heeft momenteel een fide-rating van 2611 en staat hiermee in de top 200 van de wereld. Hij is vaste kracht in het Nederlands team op Olympiades, EK's en WK's én doet aan twitteren. Hij speelde in januari in de A-groep van het Tata Steel toernooi, waarin hij overeind bleef tegen de wereldtop.

Alina l'Ami is ook actief op internet en heeft een eigen website. Ze is eveneens 26 jaar oud en haar fide-rating is momenteel 2327. Ze speelde de laatste seizoenen af en toe voor HSG 2. Alina is damesgrootmeester en werd in 1995 in Brazilië wereldkampioen bij de meisjes tot 10 jaar. In Roemenië werd ze op slag een bekendheid waarbij ze even een eigen televisieprogramma kreeg over schaken. In 2002 werd ze Europees Kampioen bij de meisjes tot 18 jaar. Meer introductie van haar op Schaaksite, waar zij ook voor schrijft.

Alina en Erwin