De C1 wint met 4-0 van Hoogland

2011-04-19

Index  < Vorige  Volgende >

Met een 4-0 overwinning op Hoogland houdt En Passant zicht op titel in de 2de klasse. Op 10 mei wordt er bij BSG C2 om het kampioenschap gespeeld. Er moet dan gewonnen worden om de titel binnen te halen.

Maar eerst moest er gewonnen worden van Hoogland C1. Het liefst ook nog met zoveel mogelijk bordpunten, want dat kan ook nog belangrijk worden. Op bord 1 speelde Robin Reichardt, die goed uit de opening kwam en een stuk won. Zo kon hij doorzetten tot hij nog een stuk en een toren won. Daarna speelde hij de partij goed uit en won. Op bord 2 speelde Monica Reichardt, daar werd vooral heen en weer geschoven. Pas na 45 minuten werden de eerste stukken geslagen. Monica kwam in tijdnood, maar wist er toch nog een gewonnen stelling uit te krijgen.

Mart Woudenberg won ook op bord 3 en verzekerde zich al bijna van de bordprijs. Mart bouwde de partij goed op en bouwde zijn voorsprong steeds verder uit. Zijn tegenstander zag ook in dat het kansloos was, vlak voordat hij mat ging gaf hij op. Ruben van der Straten gaf plotseling een stuk weg. Hij knokte zich echter terug in de wedstrijd, won het stuk terug en won daarna een volle toren. Hij speelde het eindspel goed uit en won. Al met al een gespannen avond die eindigen in een mooie uitslag. Als er zo gespeeld wordt op 10 mei kan de C1 zomaar kampioen worden.

Klik hier voor de stand.

Verslag: Thomas Reichardt