En Passant 2 kijkt weer omhoog (verslag)

Afgelopen vrijdag speelde het tweede team van schaakclub En Passant zijn vierde competitiewedstrijd in de promotieklasse van de regionale bond tegen Moira-Domtoren 2 uit Utrecht. Het was een sleutelwedstrijd, want bij een overwinning kon weer aansluiting gevonden worden bij de top van de ranglijst, maar bij een nederlaag zouden eventuele titelaspiraties voorlopig weer even in de ijskast kunnen.

De avond begon goed, want onze jongste speler Gabriël Krouwel kon al rond 21.00 uur met zijn tegenstander de bar opzoeken om nog wat verder te analyseren, want toen al had hij ons team op een 1-0 voorsprong gezet. Na de 27ste zet van zwart stond het zo. Enkele zetten later stond de zwarte koning mat. Ziet u het ook?

Gabriël met wit. En zo ging het mat. Lxc5, Pxc5, Tf7+, Kg8, Ph6+, Kh8, Txh7 mat.

Ook onze twee topborden Dick de Graaf en Sjoerd Drent presteerden deze avond prima.

Dick moest wel eerst een stukoffer van zijn tegenstander secuur bestrijden, maar kon daarna in de tegenaanval terugslaan , waarna de vijandelijke koning midden op het bord ten onder ging.

Sjoerd had een zware partij, maar in het eindspel met een dame tegen twee torens wist hij geholpen door een lastige ver opgedrongen pion toch de winst binnen te halen.

De twee Arie’s zorgden op de borden drie en vier voor 1,5 punt.

Van den Hoogen kon zijn pionwinst net niet verzilveren en moest met remise genoegen nemen.

Van Diermen kwam ook met pionwinst uit de opening en kon dit na langdurig druk uitoefenen wel uitbouwen tot een overwinning. Ook Gijsbert Cor Heuveling kwam deze avond tot scoren. Met een solide remise maakte hij ons totaal van vijf punten compleet.

Was het dan alleen maar rozengeur en maneschijn.

Nee, dat niet, want onze topscorer tot nu toe, Robert Krouwel moest zijn eerste nederlaag incasseren en voor jeugdtalent Robin Reichardt waren de druiven zuur, toen hij in een hele gunstige stelling uiteindelijk wegens tijdsoverschrijding zijn tegenstander moest feliciteren.

Arie van Diermen

19-12-2016