Sneek maakte het En Passant nog lastig

In de tweede ronde van de KNSB competitie wist En Passant opnieuw te winnen.
In de eerste thuiswedstrijd werd Sneek met 5-3 verslagen.

Richard Vedder was, net als in de eerste ronde, als eerste klaar. Tegenstander Wiersma werd door een paardoffer opgeknoopt.
Bruno Carlier was als tweede klaar, en is met Richard de enige met 2 uit 2. Een moeizame start van het nieuwe seizoen, maar de punten zijn wel gewoon binnen en daar ging het om.
Tea Lanchava kwam niet lekker uit de opening en moest toezien hoe haar tegenstander twee paarden liet samenwerken op de zesde rij. Na de tijdcontrole maakte ze een fout waardoor ze kon opgeven. Manuel Bosboom bracht de stand op 3-1 door zijn tegenstander in een matcombinatie te pompen.

Dick de Graaf maakte de wedstrijd onbedoeld spannend door te verliezen aan bord 5. Met de zwarte stukken verloor hij een pion en kampte hij met passieve stukken. In tijdnood verloor hij een paar pionnen waardoor hij het eindspel moest opgeven.
William van de Groep had een pion voorsprong in een moeilijke stelling, waarbij zijn koning een beetje op de tocht kwam te staan. Tegelijk zat Hans Böhm naar een gelijkwaardige stelling te turen, zodat beide heren een kijkje gingen nemen bij Arie van den Hoogen. Diens knappe overwinning was voor beiden de reden om remise overeen te komen.
Arie werd man of the match en zijn partij zal in het volgende clubblad beschreven worden, of misschien wel bij de volgende training van Richard Vedder. Arie had een pion meer in een toreneindspel, waarin hij remise kreeg aangeboden. Na ampel beraad met de teamleider werd besloten om door te spelen, waarna Arie dankzij een promotie tot dame de vis op het droge haalde.

En Passant - Sneek                                 5-3

1 Manuel Bosboom  J. Fluit  1-0