Schaakclub "En

Corona-update 16/10 - Geen interne competitie


Update 16/10: zie hier voor het chess.com toernooi, klik daar om mee te praten (Microsoft Teams).

 

Vanwege de nieuwe corona-ontwikkelingen gaat de komende vier weken de interne competitie (voor senioren) niet door. Op 16 oktober wordt er online een snelschaaktoernooi georganiseerd. Voor de weken daarna wordt er gekeken naar een online rapid toernooi.

 

De nieuwe corona-maatregelen van 29 september hebben ook op het schaken invloed. Het goede nieuws is dat er nog geschaakt kan worden, maar niet helemaal zoals voorheen. De belangrijkste veranderingen op een rijtje:

1. Om overlap tussen jeugd (inclusief ouders) en senioren te voorkomen geldt het volgende:

  • Jeugdschaken is t/m 20:00, daarna zo snel mogelijk vertrekken
  • Senioren zijn pas welkom vanaf 20:15. Aanvang partijen 20:30
  • Daartussen (20:00 tot 20:15) wordt de opstelling klaargezet. We spelen verspreid over meerdere zalen, in 'Eemlandtoernooi-opstelling' dus zittend aan de korte tafelzijde.

2. De indeling van de interne competitie hangt om 20:15 klaar en wordt zo mogelijk ook online gepubliceerd. De tafels zijn genummerd zodat je direct naar de juiste plaats kunt.

3. Zoals alle sportkantines moet ook de bar in het denksportcentrum gesloten blijven. Er komt wel een mogelijkheid om iets te drinken te gebruiken tijdens de partij.

4. Consequentie daarvan is dat er géén bardiensten zijn, en ook géén zaterdag-instuif.

5. Toeschouwers zijn niet welkom. Na afloop van de partij moet je (dus) naar huis, want dan ben je ook toeschouwer. Er is geen bar of analyseruimte.

6. De eerdere maatregelen uit het corona-protocol (pdf) blijven onverkort van kracht. Hoofdregel blijft het handhaven van 1,5 m, zeker tussen de partijen en zoveel als redelijkerwijs mogelijk ook tot je tegenstander.

 

In grote lijnen geldt hetzelfde voor andere gebruikers van het denksportcentrum; activiteiten blijven mogelijk, maar er is géén bar(dienst) en je kunt niet blijven hangen na afloop. Er is wel een mogelijkheid om iets te drinken.

16-10-2020


 
blog comments powered by Disqus