Schaakclub "En

Richard Vedder wint Eemlandtoernooi 2020


De corona-editie van het Eemlandtoernooi is gewonnen door Richard Vedder. Met een straatlengte van 1,5 punt voorsprong finishte hij voor Henk Vedder, gevolgd door Daan in 't Veld, Tim Grutter en Arie van Diermen. De hoofdprijs in de B-groep werd gedeeld door Nico Koning en Hans de Vries. Klik desgewenst verder voor Eindstand Groep A en Groep B

Traditioneel was er paling van Visspecialist de Kaaieman ter beloning van de meest spectaculaire (winst)partij. Daarbij tellen alleen partijen uit ronde 1-6 mee, anders is het voor de jury niet te doen. Gek genoeg kwamen een paar van de grootste klappers in de slotronde, wat te denken van bijvoorbeeld deze partij:

Logisch natuurlijk dat Arie wint... hij is twee keer zo vaak clubkampioen geweest. (4 om 2)

In de B-groep stonden Nico Koning en Raymond van den Bos bij aanvang van de slotronde op de eerste startrij. Nico kwam er de hele middag niet doorheen bij Bert Lardenoye (of andersom) met remise als logisch resultaat. Raymond kwam er ogenschijnlijk aardig doorheen en had dat in onderstaande stelling af kunnen maken met het dame-offer Dg6+! Maar hoe wreed kan het schaakspel zijn! Een kleine aarzeling (Df4-De4) maakte dat zwart een winnende schwindel-counter had. Hans won daarmee (gedeeld, dus), Raymond moest zich troosten met een gedeelde derde prijs. Dat delen ging samen met Peter Nitrauw, die palingwinnaar Crelis Molenaar versloeg.

Naast de paling van de Kaaieman, vond ook de kibbeling en haring van hoofdsponsor FishPartners gretig aftrek. Respectievelijk versgebakken en met uitjes blijft het lekkerst!

 

Voor een uitgebreider verslag van de jury zelf, zie schaaksite. Ed van de Geval maakte fotos van de slotronde en prijsuitreiking, zie het fotoboek. Hopelijk krijgt de winnaar volgend jaar weer een hand!

 

13-09-2020


 
blog comments powered by Disqus