Zaterdag 3 november: driedubbele thuiswedstrijd

Op zaterdag 3 november een novum in de EP-geschiedenis: voor het eerst spelen drie teams tegelijk een thuiswedstrijd op zaterdag. Op het programma staan:

En Passant 1  LSG IntelliMagic
En Passant 2  - Fischer Z
En Passant 3 - Oud Zuylen Utrecht 4

En Passant ontvangt landskampioen

Zaterdag is het volle bak in het Denksportcentrum. Voor het eerst in de clubgeschiedenis schaken drie teams in de landelijke competitie. En Passant 1 ontvangt LSG uit Leiden.

Zaterdag 3 november spelen er maar liefst drie teams een thuiswedstrijd. Door de hervormingen van de KNSB competitie is de verbinding tussen de landelijke en de regionale competitie doorbroken. Voor dit seizoen konden clubs (nieuwe) teams inschrijven voor de landelijke competitie. En Passant had al twee teams actief, in de Meesterklasse en de derde klasse, daar is nu een derde bijgekomen in de zesde klasse. Los daarvan spelen er ook nog vier teams in de regionale SOS competitie. Spelers hebben nu meer te kiezen want deelname kan in beide competities. Wedstrijden op de zaterdag en op doordeweekse avonden, komend seizoen zal duidelijk worden wat dit oplevert. De krachtsverschillen zullen hier en daar groot zijn en wellicht is het aantal extra wedstrijden op termijn te belastend. Feit is voorlopig dat er steeds meer kan wordt geschaakt en is er voor u, drukbezette lezer, geen enkele reden meer voorhanden om u niet aan te melden bij de schaakvereniging.

Zaterdag wacht het vlaggenschip van En Passant een zware dobber. Titelverdediger LSG komt op bezoek. Hoewel En Passant momenteel koploper is en LSG al een nederlaag aan de broek heeft, menen de kenners van de schaakcompetitie dat LSG ligt favoriet moet zijn. En Passant 2 ontvangt het Amsterdamse Fischer Z en En Passant 3 krijgt te maken met Oud Zuylen Utrecht 4. Het gebeurt allemaal vanaf 13 uur in het Denksportcentrum en mocht u onverhoopt niet in de gelegenheid zijn om langs te komen, dan kunt u de wedstrijd ook online volgen via www.schaakclubenpassant.nl.

29-10-2018