Schaakclub "En

OKU: Peng SGS-kampioen, Mike wint C-groep


Een halve buslading aan En Passanters reisde dit weekend naar het Open Kampioenschap van Utrecht. Met 200 deelnemers in drie groepen -waaronder 10 of 11 EP-ers (*) - zat het Stedelijk Gymnasium helemaal vol. Behalve als "gewoon" weekendtoernooi telde het toernooi ook als persoonlijk kampioenschap voor de SGS.

In de hoofdgroep werd Peng gedeeld toernooiwinnaar met 5 uit 6. Daarmee prolongeerde ze ook haar individuele SGS-titel, zodat ze als enige (zie foto) een beker in ontvangst mocht nemen en ook mag houden. Toernooiwinnaar werd (op weestandspunten) Csaba Horvath.

Peng ontving de SGS-trofee. Bron foto: Toernooi-website.

Dick de Graaf (3,5 uit 6) en Robert Krouwel (2 uit 6) kunnen ook tevreden zijn. Kersverse EP-aanwinst Roeland Pruijssers scoorde in ronde 2 een onverwachte 0 en kon zich daarna niet meer mengen in de strijd om de prijzen.

In de B-groep won Jasper Reichardt het familieklassement met 4,5 punt, voor Gert (3,5), Robin en Monica (beiden 2,5). Gabriël Krouwel eindigde op 2 uit 6.

Mike Ruitenbeek gambiteerde zich een weg door de C-groep. Hij stond slechts één remise af en nam een bye op, 5 uit 6 was goed voor een gedeeld eerste plaats en de enige te vergeven SGS-prijs. Jeroen Makkinje eindigde op 3,5 uit 6.

Mike overweegt hoe hij de witte koning gaat vangen, die inmiddels op b3 (!) is beland. Foto: Harry Gielen.

Dimitri Reinderman schreef een verslag met wat analyses op schaaksite.

(*) Op vrijdag waren het er nog 10, op zaterdag 11.

08-06-2015


 
blog comments powered by Disqus