OmniSimultaan 10 februari 2018

De OmniSimultaan is een uniek en zeer gezellig schaaktoernooi. Uniek, want op welk ander toernooi kan je vier tegenstanders tegelijkertijd matzetten???

Wat is een OmniSimultaan?

Bij een OmniSimultaan wordt je ingedeeld in groepen van 5 personen per groep. Niets bijzonders, zou je zo zeggen... Maar in dit geval worden alle onderlinge partijen tegelijkertijd gespeeld!

Hierdoor speelt dus iedereen in dezelfde groep vier partijen tegelijk en loopt iedereen van de ene partij naar de andere. Elke deelnemer speelt zo dus simultaan, vandaar ook de naam voor deze schaakvariant: OmniSimultaan.

Waar en wanneer?

En Passant organiseert op 10 februari 2018 een Omnisimultaan-toernooi. Er wordt gespeeld in Denksportcentrum "En Passant", Bikkersweg 90 te Bunschoten. Het tijdschema is als volgt:

Instructie

Aanvang eerste ronde

Prijsuitreiking

Toernooi-opzet

Er worden vier ronden gespeeld, totaal speel je dus 16 partijen. De bedenktijd is 30 minuten p.p. op ieder bord. Let wel, vaak loopt je klok op meerdere borden tegelijk.

De eerste twee ronden worden vooraf ingedeeld, de laatste twee ronden op basis van de ranglijst. De laatste ronde is de finaleronde, alleen deze is bepalend voor de eindstand. De winnaar van de hoogste finalegroep wint het toernooi en de wisselbeker. Daarnaast zijn er in iedere groep meerdere prijzen in natura te winnen. Om snelle remises te ontmoedigen levert winst 3 punten op en remise 1 punt.

Het inschrijfgeld bedraagt €7,50, te voldoen aan de zaal.

Meedoen?

Aanmelden kan via het on-line aanmeldformulier, of neem contact op met Jasper Reichardt via toernooi@schaakclubenpassant.nl of 06-30976859.

En dan nog...

• Op www.omnisimultaan.nl (pagina 'Wat is OmniSimultaan') staat een uitgebreidere uitleg met voorbeeld, het is zeker aan te raden om dit voor het toernooi een keer door te lezen.
  • Bij het toernooi moet je vrijwel continu staan c.q. rondlopen. Je hoeft echt geen getrainde atleet te zijn, maar enige lichamelijke conditie komt goed van pas.
  • In het denksportcentrum zijn broodjes, warme/koude dranken en snacks te koop tegen zeer schappelijke prijzen.